Fyllan

Jäsiken vad det är kul att vara full, glad i mössan, lite i hatten, bäng i roten och rentav plakat. Att vara packad som ett as, att slå dank och vara i gas. Hujedamig vad det är härligt att supa att hälla alkohol ner i sin strupa. Att fylla sig i rus, att dricka ur ett krus. Å hej å hå vad det är härligt ändå att fyllna till, lipa som en sill, att försvinna in i dimman på senaste timman.

Att säga skål, bli hal som en ål, att va ett fyllesvin, att lukta gott av terpentin, dricka billigt vin, öl på tapp, dricka i kapp. Hujedamej vad det är glatt att bli en fylltratt en lördagnatt. Att springa runt och prata strunt, att leva osunt, att slå runt. Åh fy fan vilket partaj, haderaj, raj, raj, att snacka blaj, dricka butelj, sug och svälj, nu är det helg.

Men fy fan vad dyrt och hemskt obskyrt. Jag mår som en räv, en röv och en klöv. Bakfyllan skriker så jag tror jag blir döv. Det smakar röv och luktar klöv ur munnen min, vill bara försvinn. Alla celler har flytt jag är som förbytt.

Uttorkad, urlakad, utkavlad och färdigbakad. Min kropp den mår som en skabbräv, en tomhund, en uppfiskad torsk. Det luktar träsk, det smakar mäsk, jag vrider mig som en mask. Mår som en slask, en slusk och en snusk. Jag skäms å fy fan hur det känns.

    Ohåj! vad jag mår som ett otvättat sår, en sjukling på bår, en åldring på hem, en amputerad lem, en råtta i kläm. Snälla någon ta mig hem! Det bultar och slår, jag får gråa hår, har åldrats fem år från den jag var igår. Hur ska jag bli hel? få ihop varje del? Vad är det för fel? Ta hit lite kel, lite däng och en dräng.

    Ge mig en skål och en vass liten nål, måste åderlåta systemet, bända ut hela djävla gemet. Ge mig en slägga, en påk och en sax, lite brännande vax och en brax. Ta av mig min skrud, klä av mig min hud och skrubba mitt kött tills allting blir rött. Nej nu är jag alldeles åt skogen för trött. Utmattad, tillplattad, missuppfattad och färdigkrattad.

     Här ligg jag och lut är alldeles färdig och slut. Ska aldrig, aldrig någonsin mera ut.. Tut, tutelitut tut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0